Visning av Vattlingon

Vattlingon

Ingredienser: Lingon (helst färska) Vatten

Instruktioner: Fyll en väl rengjord flaska eller burk med väl rensade och sköljda lingon. En tratt eller smal sked kan behövas. Häll på kokt, och avsvalnat vatten ända upp till kanten så att lingonen täcks helt. Förslut flaskan eller burken och förvarar lingonen mörkt och svalt minst 1 månad. När du vill använda lingonen silar du bort vattnet först och använder bara lingonen. Du kan tex smaksätta en sås eller gryta eller servera dem som dessert med vispgrädde, yoghurt eller strösocker.

På bärfestivalen i Bjurholm fick besökarna göra sina egna vattlingon.

Vattlingon i burk

Similar Posts

  • Smarrig lingonkaka

    12 bitar Ugnstemperatur: 175º Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker lätt. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Bred ut i en plåt (25×35 cm) klädd med bakplåtspapper och strö över bären. Grädda mitt i ugnen ca 30…